Иванчева: Няма да влизаме в коалиция с Демократична България, отиваме сами на вота

OFFNews
23 септември 2019 в 15:58 | 2620 |1

Няма да влизаме в коалиция с Демократична България за местните избори.

Това обяви днес на страницата си във фейсбук Дисислава Иванчева, която се кандидатира за кмет на София, но води кампанията си под домашен арест заради присъда за подкуп на първа инстанция. 

Преди седмица тя съобщи, че са поканили Демократична България за коалиционно споразумение за районни кметове в София, защото "при общи кандидатури имат огромни шансове поне за 11 балотажа". За общински съветници няма да се коалираме, както и за кмет на София, уточни тогава Иванчева. И допълни: Нямам никакво намерение да бъда "погълната" от ДБ, още повече, че не съм съгласна с доста неща, които се случват там. 

Днес става ясно, че коалиране няма да има, а кандидатите за кметове, районни кметове и общински съветници за София, Варна, Пловдив, Сливен и Хасково "ще бъдат издигнати само и единствено от Християндемократическата партия на България, която прие да е мандатоносител на нашата гражданска инициатива".

Кои са кандидатите на Иванчева ще бъде обявено на 25 септември заедно с номерата им в бюлетината, които ще бъдат изтеглени чрез жребий в ЦИК на тази дата. 

Препоръчани материали
Jinx

Рейтинг : 1380

24.09 2019 в 22:59 1
+ 0
- 0
И с ДБ и без ДБ резултатът им ще е провал