Йорданка Фандъкова отиде и при възрастните

Двойно е увеличен броят на социалните услуги в София за 10 години

OFFNews 30 септември 2019 в 18:51 1965 0

Снимка пресцентър

Йорданка Фандъкова посети дома за възрастни хора в кв. „Горна баня“, където живеят 180 души. През последните години беше ремонтирано едното крило на дома и е монтиран асансьор, който улеснява достъпа на трудно подвижни хора.

„Планираме да ремонтираме и второто крило, и сме готови с идеен проект за газифициране на сградата. Това е важно, за да осигури по-екологично отопление, а спестените средства да останат за дома“, заяви кандидатката за столичен кмет.

Тя се срещна и с възрастни хора в новооткрития клуб на пенсионера в кв. „Суходол“. Той е първият в квартала, разкрит след ремонт на помещение в кметството. Хората споделиха, че с нетърпение очакват да се възстанови читалището „Просвета“, което вече се ремонтира. Извършва се цялостно конструктивно укрепване, ремонт на покрива, саниране и смяна на дограмата на сградата на читалището.

„В навечерието на Деня на възрастните хора – 1 октомври, ви поздравявам с празника и ви желая здраве и благоденствие“, каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с възрастните хора в кв. „Горна баня“ и кв. „Суходол“.

За 10 години Столичната община създаде и поддържа близо 30 социални услуги за пълнолетни и възрастни хора. Това са 8 домове за възрастни хора, центрове за временно настаняване, дневни центрове и др. Разкрити са домове, които са профилирани за лица с различен вид увреждания, защитени и преходни жилища.

„Тази година защитихме европейски проект по програмата „Региони в растеж“, с който да разкрием нови 9 социални услуги за възрастни хора, както и за пълнолетни лица с увреждания. Важно е, че за 10 години удвоихме броя на социални услуги, които предоставя Столична община“, каза Фандъкова. Предвижда се да бъдат построени още дневен център за подкрепа и 8 сгради за създаване на социални услуги за възрастни с различни увреждания.

„За мен лично е важно, че развихме дейностите, които извършва общинското предприятие „Социален патронаж“. Предлагам да разширим услугите, които да предоставяме на самотните възрастни хора в домовете им“, каза Фандъкова.

На срещите присъства и кандидатът за кмет на район „Овча купел“ от коалиция ГЕРБ – СДС Христина Семерджиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!