Нинова: Управляващите ни отнеха европейското бъдеще в Шенген със скандала с гражданството

OFFNews 05 ноември 2018 в 17:37 1902 0

„Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната ни такъв удар пред Европа, какъвто никой досега".

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти по повод арестите в Държавната агенция за българите в чужбина и повдигнатите обвинения за търговия с български лични документи.

"Шенген бе темата, по която работеха всички правителства досега. С това, което направиха с българските паспорти и гражданство, ни върнаха десетки години назад", каза още Нинова. 

По думите ѝ докато Борисов е разхождал премиери на други държави по границата с Турция и е показвал как с оградата пазим Европа от нелегални мигранти, през държавните институции легално са се осигурявали паспорти на хора, които нямат право да са български граждани.

"Продадоха не само най-ценното - българската национална идентичност, но и европейските ценности", добави тя и подчерта, че българското правителство е допуснало пробив не само в българската, но и в европейската сигурност.

Лидерът на левицата призова Борисов да не се крие зад патриотите. "Това е политика на правителството. Цветанов (бел.ред - зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов) беше избран за член на управителния съвет на Европол. Ще сезира ли колегите си там, как България допусна пробив в европейската сигурност", попита Нинова.

Според нея трябва да се идентифицира кои и колко хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере - къде се намират в България и Европа, а след това да се започне процедура по отнемане на тези паспорти.

"Много хора по света, които имат основание да получат български паспорти, чакат от години, докато някой, чрез корупция, е получил документи без основание", каза още лидерът на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!