Удължиха срока за подаване на декларации за конфликт на интереси

Опозицията поиска оставката на председателя на правната комисия Данаил Кирилов

ОFFNews 11 май 2018 в 11:28 3796 0

Депутатите удължиха срокът за подаване на декларация за имущество и конфликт на интереси на заемащите публични длъжности за 2017 г. до 8 юни. Преди промяната срокът беше 15 май.

Народните представители приеха удължаването на срока с бързи промени в Антикорупцуонния закон, след като предложението беше прието вчера на извънредно заседание на правна комисия. Текстът беше предложен от депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС.

Според тях първоначално утвърденият срок е прекалено кратък, за да се съберат и декларират толкова много обстоятелства.  с оглед на големия брой обстоятелства, които трябва да се декларират. Времето обаче беше недостатъчно, защото формата на декларацията беше утвърдена от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) седмица преди изтичането на първоначалния краен срок за подаването й.

Тези скоростни промени в новоприетия закон станаха повод БСП да поискат оставката на председателя на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов. Според социалистът Красимир Янков тази поредна промяна показва некомпетентност, а за нея трябва да се носи отговорност. Той каза още, че калпавото законодателство отблъсква чуждестранните инвеститори.

Самият  Кирилов обаче заподозря, че социалистите се плашат от антикорупционния закон и затова реагират така.

Днешната промяна в антикорупционния закон е втората след приемането му. Пърите промени бяха гласувани месец след влизането в сила на закона. Тогава беше даден гратисен срок на общинските съветници. Те трябва да декларират несъвместимост до 2019 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!