ВМРО: Не знаем имаме ли партньор, нямаме ли

OFFNews 29 май 2019 в 12:51 2135 0

Все още не е известно как ще продължи съвместната работа на партиите в малката коалиция "Обединени патриоти" след решението да се явят отделно на изборите и напрегнатата предизборна кампания, в която не липсваха нападки помежду им.

Техните лидери все още отказват да коментират какви са плановете, но досегашните им изказвания показват, че е възможно лидерът на "Атака" Волен Сидеров да се раздели с позицията си на председател на парламентарната група на Патриотите. 

Преди изборите той многократно нападна партньорите си от ВМРО, които в крайна сметка при самостоятелно явяване спечелиха близо 7,5% и два мандата в Европейския парламент. "Атака" и НФСБ получиха по около 1% от вота. Все още не е известно дали този неуспех на Сидеров и агресивното отношение към партньорите му може да доведат до смяна в управлението на парламентарната група.

Днес заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира пред журналисти в Народното събрание, че има наличното желание да се събере коалиционният съвет, но, "както е известно", органът на партията не функционира както се предполага. Преди изборите имаше многократни опити той да бъде свикан и да се проведат преговори за общо явяване на евроизборите, но безуспешно.

"Въпросът е доколко коалицията съществува, защото изявленията и кампанията, която беше проведена от един от участниците в коалицията и съответно в изборния процес, ни дава основание всъщност да се чудим имаме ли партньор, или нямаме", коментира Веселинов.

Попитан дали визира Волен Сидеров и партията му "Атака" с думите си, Веселинов потвърди, че е така. Той все пак се въздържа от коментари по същество.

"Всяка от партиите беше в достатъчно сложен изборен процес - тепърва ще се събираме, ще анализираме неща, ние не искаме да сме роби на емоциите. Примерно ВМРО ще има утре заседание на изпълнителния си комитет, ще анализираме, ще мислим, ще гледаме какви са перспективите", коментира той.

Веселинов допълни, че все още не се е засичал със Сидеров, а коалицията не се е събирала за среща. Попитан дали скоро ще се проведе заседание на парламентарната група, той възкликна "Дай Боже!".

Още по-лаконичен бе лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който също заяви, че срещите тепърва предстоят. Той обвини репортерите, че търсят "скандал" и отказа да коментира кампанията на Сидеров, като само наблегна, че от НФСБ са останали коректни през цялото време.

"От наша страна е била коректна кампанията. Не ме карайте да коментирам", допълни той.

Той поздрави ВМРО за успеха им, но отчете провал за партията си на евроизборите и заяви, че резултатите ще бъдат анализирани. Симеонов още не изключи възможността да има промени в партията след това. 

Лидерът на атака "Волен Сидеров" избягна журналистите и не даде коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!