Болницата в Раднево с временен управител след ареста на директора й

OFFNews 05 март 2020 в 12:03 3543 0

Общинският съвет в Раднево днес избра временен управител на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“, съобщи БНР.

На извънредна сесия на местния парламент общинските съветници решиха управлението на лечебното заведение да бъде поверено на д-р Наталия Стефанова-Арнаудова до провеждането на конкурс.

Нейната кандидатура бе единствена след като болницата остана без управител и в две поредни сесии до избор на нов ръководител не се стигна поради липса на желаещи за поста.

С друго решение на Общинския съвет на лечебното заведение е разрешено да изтегли банков заем от 475 000 лв., като гарант за него да бъде Община Раднево. Общината ще субсидира болницата с 550 000 лв. със средства от бюджета си.

До безизходицата в МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ се стигна след като съдът наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на вече бившата управителка на болницата д-р Мая Узунова. Срещу нея и на още трима служители са повдигнати обвинения за тежки длъжностни престъпления и безстопанственост.

Задълженията на болницата са за над 1 млн. и 300 хил. лв, а лекари и персонал не са получавали заплати от 3 месеца, не са изплатени и осигуровките им за близо година назад. Поради това, че няма кой да подпише договора със Здравната каса, от края на миналата седмица град Раднево и 20-хилядното население на цялата община са без болница и без неотложен кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!