Доц. Кунчев: Не мисля, че мерките ще се върнат през есента

OFFNews 29 юли 2020 в 09:55 7098 1

Снимка Архив

"Не мисля, че ще се върнат мерките през есента, би могло да се говори за това, ако има драстичен скок и системата не може да поеме болните." Това каза по bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той поясни, че се задържаме на 5% положителни проби. Кунчев добави, че почти доближаваме до критичната граница на хоспитализирани, сега те са 699. По думите му стигнем ли 1000, ще се затрудни системата на отделни места. Все пак тя се справя, ако се запълни и резервът, ще се създаде проблем.

Последните няколко седмици има подмладяване на заразените с COVID-19 у нас, рисковата група продължава да е същата - над 65 години и с придружаващи заболявания, обясни доц. Кунчев и допълни, че нарастват случаите на предаване на инфекцията в офисите.

"50 на 100 от новоизлезлите положителни и влизащи в болница са под 65 години. Все по-често срещаме случаи, не всички са тежки, със сериозна клиника на хора без придружаващи заболявания", каза още главният здравен инспектор.

Той бе категоричен, че не е вярно, че хора с коронавирус умират от придружаващи заболявания, а не от COVID-19.

Има наблюдения в "Пирогов" и Александровска болница, изводът е, че огромна част от хората умират от усложненията на коронавируса, а не от придружаващи заболявания. Освен това английско проучване показва, че 92% от хората, които влизат в болница с COVID-19, умират от него, обясни главният държавен здравен инспектор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

29.07 2020 в 10:05

Ние с това темпо, ако сега сме на 700, 1000 места ще ги запълним за 1-2 седмици. Така че не ми се ясно защо не се говори вече за мерки, понеже те случаите няма да секнат като отсечени в мига, в който се появят мерки.

Но иначе направо освежаващо и разумно, на фона на глупостите, които се пишат редовно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!