Линдзи Вон може да се качи отново на ските още този месец

OFFNews 17 декември 2018 в 16:01 2056 0

Суперзвездата в алпийските ски Линдзи Вон се надява да поднови преследването на нови рекорди в Световната купа в алпийските дисциплини, обяви треньора на отбора на САЩ Пол Кристофич.

В момента американката се възстановява от хипер-разтежение и увеличаване на колянна връзка, след като пострада при падане на тренировка на 19-и ноември. Освен това при същото падане тя има натъртвания на няколко стави, след като се оплете в предпазната мрежа.

За момента не е ясно дали от самото начало на януари Вон ще се състезава или ще тренира и през този месец, след което ще се върне на пистата.

Първоначално скиорката смяташе това да бъде последният й сезон в Световната купа и след това да приключи със спорта, но поредицата от контузии няма как да й позволят да оформи пълноценна година. Така тя може да остане и през 2020-а на ските, ако е в добро състояние.

Още една от актуалните звезди на алпийските ски е извън пистата и също е пред завръщане. Една от най-добрите приятелки на Вон - София Годжа, също се надява да се върне на пистата през януари.

Италианката счупи костица на десния глезен, след като падна по време на тренировка за гигантски слалом в Хинтертукс (Австрия) през октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!