Марсел Хиршер записа двойна победа в Аделбоден

OFFNews 13 януари 2019 в 16:32 1828 0

Марсел Хиршер спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския курорт Аделбоден и за трети път записа дубъл, след като в събота победи и в гигантския слалом.

Австриецът беше трети след първия манш, но направи страхотно каране във втория и спечели с общо време 1:47:37 минута. За Хиршер това е 67-а победа в кариерата за Световната купа, пета на слалом в Аделбоден и четвърта за сезона в тази дисциплина.

Зад Хиршер се нареди французинът Клеман Ноел, за когото това е първи подиум в Световната купа. Той остана пети след първия манш, а сумарното му време беше по-слабо с половин секунда от това на австриеца.

Трети завърши Хенрик Кристоферсен, който изостана със 71 стотни. Норвежецът допусна сериозна грешка във втория манш, като беше близо до това да падне още при втората врата.

Вторият манш премина без българско участие, след като Алберт Попов и Камен Златков не успяха да влязат в топ 30.

В генералното класиране за големия Кристален глобус води Марсел Хиршер с 976 точки, следван от Кристоферсен с 571 точки и Алекси Пинтюро (Франция) с 494 точки. Алберт Попов е 88-и с 26 точки.

За малката Световна купа в слалома отново Хиршер е водач с 436 точки, пред Даниел Юле (Швейцария) с 278 точки и Кристоферсен с 269 точки. Попов е 34-и в подреждането с 26 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!