Lidl Plus оптимизира седмичния бюждет за пазаруване

Ако се използва в пълнота, може да намали бюджета на всяко домакинство минимум с 10 лв. седмично

OFFNews 13 ноември 2020 в 10:20 7099 0

В телефоните си вече имаме толкова много неща, че понякога става трудно да открием номера, който ни трябва в момента. От апликациите, които ни броят крачките, измерват ни кръвното налягане и ни напомнят да пием вода през прогнозата за времето, навигация и информация за трафика до мобилно банкиране или учене на нови езици. Нещо ново, което си струва да отбележим обаче, е Lidl Plus – мобилно приложение за лоялност, което Лидл България представи по повод 10-годишния си юбилей на нашия пазар. Какво отличава приложението от останалите инструменти за лоялност и защо си заслужава да намерим място за него в смартфона си ще се опитаме да отговорим сега.

Приложението предлага реални финансови ползи за потребителите

В настоящата несигурна ситуация всяка възможност за пестене на средства е добре дошла. Особено, ако това се случва бързо и удобно. Според предварителните изчисления, ако се използва всички седмични предложения с отсъпки, Lidl Plus би могло да оптимизира бюджета на всяко домакинство най-малко с около 10 лв. на седмица.

Всяка седмица апликацията предлага специални намаления, валидни само с Lidl Plus. Те отделно от традиционните намаления и промоции в магазините, а са в плюс на всичко, което веригата предлага текущо в магазина. Ако в седмичната брошура клиентът е избрал промоция на пилешко филе и червени ябълки например, той може да ползва това намаление и допълнително да спести от други приложения, предлагани само в приложението. Двата основни инструмента за отстъпки на Lidl Plus са т.нар. купони и оферти.

Купоните се зареждат в приложението два пъти в седмицата – в понеделник, валидни до неделя, и в петък, валидни отново до неделя. Особеното за купоните е, че всеки купон може да се използва само веднъж за този периода. За целта клиентът трябва предварително да активира избраната покупка, предлагана с купон, а след използването му и плащане на каса, купонът автоматично спира да се показва в приложението. Lidl Plus oфертите също са седмични приложения, които важат за обявения период и могат да се използват многократно в срока им на валидност, спрямо потребностите и избора на конкретния потребител.

Скреч картата е допълнителна бонус опция на приложението, която се зарежда в апликацията след всяко пазаруване и сканиране на дигиталната карта, независимо дали клиентите са използвали някоя от офертите или купоните, които приложението предлага. Всяка нова скреч карта дава възможност за спечелване на допълнителен купон за отстъпка.
Комплектът от тези инструменти в допълнение на всички текущи акции и промо оферти на веригата, позволява на всеки потребител при добро планиране да оптимизира значително седмичните си бюджети.

Иновация за нашия пазар е и функцията дигитална касова бележка, която Lidl Plus предлага. Тя е копие на оригиналния касов бон и се запазва в профила на потребителя след пазаруване с Lidl Plus за период от 3 години. Така потребителите могат да направят бърза справка колко са спестили, да планират бюджета си или да ги използват при рекламация или търговска гаранция на нехранителни продукти.

Освен преките финансови ползи, приложението представя и няколко допълнителни функционалности за удобство на потребителите.

Още в началото, за да го свали, потребителят трябва да избере любим магазин. Това не е случайно, а е свързано с възможността през Lidl Plus да се информира за всички конкретни новини за предпочитания от него Lidl магазин – от провеждането на специални събития в самия магазин или други полезни локални инициативи до актуална информация за промяна на работно време. Това по никакъв начин не ограничава възможностите на приложението да се използва във всички 105 магазина на веригата в цялата страна.

За още по-голямо удобство в Lidl Plus могат да бъдат разгледани и актуалните седмични брошури с нови предложения и промоции и интересни идеи за домакинството.

И все пак, най-добрият начин за проверка колко ефективно е приложението за семейния бюджет си остава личният опит. За целта Lidl Plus може да се свали напълно безплатно от App Store и Google Play, а инсталирането отнема по-малко от 5 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews