Българи и румънци на протест пред "Даунинг стрийт" (видео)

Николай Барулов 10 декември 2013 в 09:49 4939 26

 

Българи и румънци се събраха на протест пред кабинета на британския премиер на "Даунинг стрийт" 10 в Лондон в знак на недоволство срещу готвените от правителството ограничения за емигранти.

За кратко организацията в социалните мрежи успя да събере над 200 демонстранти.

Протестиращите скандираха за равни права на гражданите на двете държави с останалите жители на Острова. "Не сме втора класа европейци!", "Не ни наричайте емигранти" - бяха лозунгите на демонстрацията.

В администрацията на премиера Джеймс Камерън бе внесена декларация с искане за спазване на европейските норми за движение и работа на гражданите на ЕС.

Кампанията, целяща да злепостави българите и да създаде подозрително отношение към тях от страна на британските граждани, придобива все по големи размери, отбелязват българи, живеещи във Великобритания. Основните притеснения на нашите сънародници са, че създаденото настроение към тях рефлектира пряко върху възможността им да си намерят работа. Почти всеки ден водещите печатни и електронни издания на Острова излизат с материали, описващи страховете на британците от очакваното премахване на ограниченията за работа на българи и румънци от 1-ви януари, вълната от хиляди нови емигранти и увеличаването драстично на престъпността в Кралството.

 За OffNews от Лондон Николай Барулов 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews