Гответе със стил и пестете енергия

Павлин Луканов 17 май 2023 в 10:00 30008 0

Samsung BeSpoke

Снимка Samsung

Гответе със стил и пестете енергия чрез домакинските уреди за вграждане Samsung Bespoke

Колкото и тривиално да звучи, един от най-често задаваните въпроси в ежедневието най-вероятно е „Какво ще вечеряме“? Ако решението е домашно приготвена вечеря, то следва и процесът по нейното приготвяне, включващ домакински уреди, като фурни и плотове с котлони. Това ги прави неизменна част от ежедневието ни, заемайки и централно място в кухнята.

Напълно в тон с тенденциите при други типове домакински електроуреди, и тук забелязваме не само функционална, но и визуална еволюция. Сред новаторите в това отношение е и Samsung със серията си продукти за дома Bespoke. Тя дава избор между разнообразни цветове, отговарящи на желанията и нуждите на различните потребители, а и възможност за освежаване на интериора.

Концепцията вече ни е добре позната от едноименната гама хладилници и прахосмукачки. Bespoke включва три основни направления: модулност - позволяваща комбинации в зависимост от нуждите; персонализация - с избор на множество цветове; еко насоченост - чрез различни технологии, които правят уредите по-устойчиви.

Добрата новина е, че концепцията вече обхваща и вече споменатите уреди за вграждане, фурни и плотове на Samsung. Това означава, че тези традиционно скучни продукти заживяват нов живот, с който ще улеснят ежедневието и ще придадат стил на кухнята ви.

Плотове за вграждане с неочаквани улеснения

Едно полезно дизайнерско решение при електрическите плотове за вграждане е управлението чрез външен панел с дисплей, което улеснява работата ви с уреда. Това означава, че няма и копчета, които се цапат и след това са трудни за чистене. Допълнително удобство предлага специалната зона Dual Flex Zone, с която можете да готвите няколко ястия наведнъж, независимо от размера на съдовете.

Така безпроблемно ще се справите с блюдата, които имат повече съставки и изискват повече дейности, спестявайки време от изчакване за освобождаване на котлон. Някои модели имат и Flex Zone Plus, която е обширна зона с по-голяма плътност на нагревателите за използване на разнообразни по размер съдове. Така топлината е разпределена равномерно, а приготвяната храна е обработена оптимално.

С опцията за Wi-Fi свързаност и SmartThings получавате и смарт функционалности. Така лесно може да се провери дали котлоните не са забравени включени, когато не сте вкъщи. От разстояние може да се настрои таймер и да се получават известия за работата на плота. В някои ситуации е възможна връзка и със съвместим аспиратор за оптимално отвеждане на миризмите. Така ще готвите с увереност, че в последствие няма да има неприятно ухание.

По-ниска консумация - по-ниски сметки

От известно време темата за енергийната ефективност придобива все по-голямо значение за всички нас. Цените на електроенергията се повишават, а с това скачат и разходите, които всяко домакинство има за електричество. От друга страна пестенето на електроенергия помага и за ограничаване на негативното ни въздействие върху околната среда. Най-лесният начин да правим това е да изберем уреди с висок клас на енергийна ефективност, които изразходват по-малко енергия от останалите. Така и сметките, и негативното въздействие върху природата, са по-ниски. В този ред на мисли енергийната ефективност при всички домакински електроуреди на Samsung започва от клас А+, което е отлична новина.

Фурни за всеки вкус и стил

Стигаме и до електрическите фурни Samsung, които в зависимост от модела, предлагат разнообразие в дизайна и цветовете от специалната серия Bespoke. Това включва осъвременен дизайн Slim Fit, предоставящ повече пространство без особени усилия, а тънкият профил на готварския плот пасва перфектно на широка гама от кухненски плотове, независимо от тяхната дебелина. На фона на това получавате и повече място за съхраняване на продукти под него, с което си спестявате още едно главоболие, а именно недостатъчното пространство за съдове. У нас от тази серия плотове можете да откриете една от най-търсените комбинациив бяло с бежови акценти, която лесно може да пасне на почти всеки дизайн на кухня.

С фурните можете да готвите и по-здравословно, намалявайки мазнината. Това става с функцията Air Fry, с която във вътрешността на фурната започва да циркулира горещ въздух, който обгръща от всички страни поставеното в специална тава ястие. Това е идеалният метод за приготвяне на пържени картофи, картофени кюфтета или дори зеленчуци. Друго решение за здравословно приготвяне на ястия е функцията Dual Cook Steam, която позволява готвенето на пара в една зона и конвекционно в друга. Без излишна мазнина, ястията остават винаги сочни отвътре и хрупкави, запечени до златистокафяво отвън.

На фона на това, технологията Dual Cook дава възможност за използване на долната и горната зона на фурната независимо една от друга или пък заедно. Така използвате едната зона за по-малки ястия или разделяте фурната на две, за да приготвите едновременно различни ястия.

От потребителска гледна точка е важно и лесното управление, което при фурните за вграждане на Samsung е решено чрез интуитивните и персонализируеми инструменти, включително стилен контролен панел с 2,25-инчов LCD дисплей и един ключ. Дисплеят показва най-често използваните функции, като така ще спестите време и бързо ще изберете необходимата за случая.

Както най-вероятно вече сте се уверили, новите домакински електроуреди за вграждане от Samsung са повече от подходящи за вашата кухня. С тях ще въведете стил в ежедневните задачи по приготвяне на храна. Освен това ще пестите време и ще можете да готвите по-здравословно. На фона на това те изразходват и по-малко енергия, което е добре за сметките, а и за природата.

И нека не забравяме, че до 31.05.2023 г. потребителите, закупили фурни за вграждане и електрически плотове Samsung, получават 5 години гаранция (2 години стандартна гаранция + 3 години допълнителна гаранция).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки