Белобрадова, Тафров и Силвия Атипова ще се борят за листите на ''Да, България'' за евровота

OFFNews 07 април 2024 в 11:41 2334 1

Елисавета Белобрадова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Елисавета Белобрадова

“Да, България” ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите за изборите за Европейски парламент на 9 юни. След процедурата по номинации бяха одобрени 9 кандидати, които ще се борят за доверието на партийните членове да бъдат излъчени като кандидати в окончателните листи за изборите.

Процедурата предвижда серия от дебати по актуални теми за Европейския съюз в периода между 12 и 15 април пред членовете на партията в София, големите областни градове и местните организации в чужбина, съобщиха от пресцентъра на партията. 

В рамките на три дни между 16 и 18 април членовете на “Да, България” ще могат да гласуват за предпочитаните кандидати, като те ще бъдат подредени по низходящ ред. Крайното класиране на кандидатите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите. Гласуването ще се осъществява по електронен път и по пощата.

Кандидатите на “Да, България”, излъчени след номинации от местните организации, са народният представител Елисавета Белобрадова, дипломатът Стефан Тафров, Алина Добрева (експерт в Изследователския център на Европейския парламент), Богомил Георгиев (създател на читалище „Мечталище“), Дилиян Манолов (доктор по психология), Димитър Димитров (експерт по международни отношения), Живко Димов (експерт по енергийни пазари и услуги), Мирослав Дачев (бизнес консултант и преподавател) и Силвия Атипова (писател).

Информация за кандидатите и техните платформи като бъдещи евродепутати може да намерите на страницата на партията - тук.

По подобен начин бяха избрани кандидатите за евродепутати преди 5 години за общото явяване на „Да, България“ с ДСБ и „Зелено движение“ в рамките на коалицията „Демократична България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

1

781000

07.04 2024 в 13:03

Белобрадова оправи България и идва да оправи и Европа. При голямата заплатка, докато аз плащам огромни данъци да хрантутя тези трътляци.
Никога повече няма да гласувам за вас !
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки