Румънският президент: Не ме разбрахте, говоря за общи учения, не за флот

ОFFNews 16 юни 2016 в 19:27 12002 14

Снимка БГНЕС

Клаус Йоханис.

"Не става въпрос за флотилия, а за съвместни учения в рамките на НАТО. Вероятно съм бил разбран неправилно", заяви президентът на Румъния, Клаус Йоханис, днес в Русе, цитиран от "Дарик".

Той уточни, че подобни преговори се водят от година и няма нищо ново по темата. Той е категоричен, че не иска да правим общ боен флот, а просто съвместни учения.

"Разбрах, че се появиха всякакви интерпретации. Аз представих предложението както на господин президента, така и на министър-председателя. Това касае съвместни тренировки между силите на Румъния и България и може би и на други страни. Тази инициатива трябва да е под шапката, под чадъра на НАТО. Може би неправилно е разбрана думата флотилия. Това неправилно е разбрано. НАТО не желае да създаде и да поддържа в Черно море такава флотилия или флота", каза Йоханис, цитиран от "Дарик".

Според него това е само идея и има още работа по нея, докато се стигне до осъществяването ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

13

El Commandante

17.06 2016 в 21:48

Епа Спирит, като си прав, прав си.
Ето например, аз да речем се чувствам подготвен да поведа една моторница със SWAT екип качен отзад на банан, ужким да ги увеселявам, а всъщност за вземане на абордаж на Москва или Петър Велики, което посмее да се доближи до нашия плаж...

21668

11

Руслан

17.06 2016 в 11:14

Всъщост ти сам не си разбрал каво си казал, гусин президентине. Но ние те разбрахме доста добре.
Особено след американския щит.

20699

7

Новак

16.06 2016 в 22:49

Ужасен ужас! Че Боко не разбира е ясно - нито му е за пръв път, нито ще е за последен. Преди време беше напълнил гащите с оплитането за Горещите точки за бежанци. И там едно беше чул, друго беше казал, а трето разбрал. Та пак имаше извънредна пресконференция да се обяснява.
Но другият трътльо беше прегърнал идеята горещо, а сега се оказа, че с румънеца са говорили един час в пълно съгласие като единия говорил за едно, а другия за нещо коренно различно. Много ми е чудно коя дума са объркали с "флотилия"
Ако не беше тъжно щеше да бъде смешно. И тази паплач определя моя и на децата ми живот!
 
X

Да помогнем на украинските деца!