Почина политологът Алекс Алексиев

OFFNews 28 юли 2019 в 11:10 12912 4

Политологът Алекс Алексиев е починал тази нощ, съобщиха във фейсбук Илиян Василев и Калин Манолов. 

С тежко сърце и болка споделям, че Алекс ни напусна тази нощ. Искрени съболезнования на Лори, на децата и на роднините. Много тежка лична загуба - истински приятел, партньор и ментор. Живя изключителен живот и, въпреки че бе прокуден от тоталитарния режим, остави сърцето си и душата тук, в Родината, написа Василев. 

Алекс Алексиев е син на художника и карикатурист Райко Алексиев, обявен за враг на народа и пребит до смърт през 1944 г. Алекс Алексиев емигрира в САЩ, завръща се след промените и бе съветник на премиера на СДС Филип Димитров. 

Алексиев се кандидатира през 2014 г. за независим депутат, но не влезе в парламента. Синът на Райко Алексиев у нас бе известен като обществен и политически анализатор, коментатор, автор на книги. Той бе председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11962

3

Мюнхен

31.07 2019 в 17:05

Бог да го прости ! От какво е починал ? Все си мисля, че ако беше си живял в Америка, сега щеше да е жив. Той живееше в Калифорния, а там са дълголетници- прекрасен климат, раждат се всички култури, които съществуват на земното кълбо ,страхотна природа. Който емигрант се върне тук и след време умира. На Алекс Алексиев комунистите са убили зверски баща му- Радой Ралин казваше, че физическият му убиец е Георги Боков- зъл шумкар и айдук от Якоруда, впоследствие гл. редактор на комунистическия официоз "Работническо дело". След като Алекс веднъж се е отървал оттук и тукашната действителност, защо му е трябвало да се връща ? През 1992г. бе съветник на Фильо в правителството на СДС. Жалко, че такива хора си отиват от този свят. Кой остана?

606

2

order

28.07 2019 в 13:46

Бог да го прости, но иначе беше платен и подкован от ЦРУ....

5610

1

БХМ

28.07 2019 в 13:33

Лека му пръст, беше умен и с висок морал. Рядко срещана и много полезна за обществото комбинация.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews