Станишев: Ако 'Апартаментгейт' отврати хората, това ще е в полза на ГЕРБ и ДПС

В БСП не е имало такива напрежения за евролистата, посочи лидерът на ПЕС

OFFNews 05 април 2019 в 23:07 6739 3

Ако скандалът с евтините апартаменти отврати избирателите, това ще е в крайна сметка в полза на ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред БНТ.

"Ако това отврати хората от всички, това ще работи в полза на ГЕРБ заради тяхната машина за избори, и на ДПС, които имат консолидиран електорат", каза Станишев. 

По думите му избирателите на БСП искат да видят кауза, перспектива и план.

Транспортният министър Росен Желязков пък коментира, че обществената етика налага, ако участваш във властта, да освободиш заеманата позиция, дори и да си действал законно и точно това според него правят управляващите.

"Не разбрах кой точно проблем дразни общественото мнение - че има съмнение за злоупотреба с влияние, облагодетелстване, сделки по данъчни оценки за прикриване на доходи или данъци. Но важното е каква е реакцията", заяви Желязков.

Станишев коментира и въпроса за листите за предстоящите евроизбори. 

„Аз съм кандидат за листата на БСП за евроизборите, защото съм издигнат от близо 85% от партийните структури“, каза той, като допълни, че това дали влиза в листата ще стане ясно на 14 април, които левицата ще представи своите кандидати
за евродепутати.

„Истината е, че никога в БСП не е имало такива напрежения, свързани с евролистата, защото винаги са водени предварителни разговори. Сега някак си се създаде изкуствено според мен“, посочи той.

„За мен е важно БСП да излезе със силна листа, която е балансирана и която на първо място ще обедини избирателите и членовете“, допълни Станишев.

За пакета „Мобилност“ той коментира: „Нека да разберем какъв е проблемът в този пакет, защото и нашето общество е объркано и виждам коментари, които коренно си противоречат. Проблемът е, че в един пакет са вкарани две неща, които се сблъскват и го правят недобро законодателство. От една страна, има неща като по-добри условия и срещу тях трудно се възразява, но наред с това и зад щита на социалните права и придобивки са вкарани чисто протекционистки текстове и решения, които изкуствено ограничават достъпа на българския бранш, на румънския и полския също, до обединения пазар. И това прави взривопасна тази инициатива“.

По думите му вместо компромиси и диалог в ЕС през последните месеци сме свидетели на силово налагане на една позиция, без да се чуват аргументите на другата страна. 

Според него в самите парламентарни групи на ЕС се е получило разделение не по политически принцип, а по национален.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews