Общинските здравни служители с по-високи заплати от 1 април

OFFNews 27 март 2024 в 12:53 798 0

Васил Терзиев

Снимка Фейсбук/Васил Терзиев

Столичният кмет Васил Терзиев по време на протеста на общинските здравни служители

Днес мога да направя конкретно обещание, че ще има необходимото увеличение и ще се изпълни колективният трудов договор. Това обяви на брифинг кметът на София Васил Терзиев по повод протеста на работещите в общинското здравеопазване с искане за увеличение на възнагражденията, който се състоя вчера. Това увеличение ще се случи от 1 април, уточни той.

В редица разговори с Министерския съвет договорихме, че това нещо ще се случи, посочи Терзиев и допълни, че вече се правят всички формални постъпки за това.

Искаме да кажем, че за нас това е изключително важна тема - справедливото възнаграждение на всички заети. Сега се радвам и че за здравеопазването можем да направим тази тъй важна крачка, подчерта столичният кмет и припомни за вече постигнати увеличения на възнагражденията в областите транспорт, култура и образование.

След протеста вчера кметът Васил Терзиев съобщи, че е поканил на разговор преговорен екип на двата синдиката „Подкрепа" и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Двете федерации настояват за актуализиране на основните заплати в системата на детското и училищно образование и увеличението им от 1350 на 1890 лева. Искат увеличение на средствата за работно облекло от 450 на 500 лева годишно и за ръст на размера на обезщетението при пенсиониране до 9 брутни месечни възнаграждения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!