Ръководство за закупуване на смесител: какво да имате предвид за вашата баня и кухня

OFFNews 04 април 2023 в 18:11 2901 0

smesiteli za banya
смесители за баня

Смесителите са основен компонент на всяка баня или кухня, тъй като осигуряват източник на течаща вода за миене и почистване. Въпреки това, с толкова много различни видове и стилове налични на пазара, може да бъде предизвикателство да изберете правилния за вашите нужди. В това ръководство ще разгледаме факторите, които трябва да имате предвид, когато купувате смесител.

Тип

Предлагат се няколко вида кранове, включително едноръкохваткови, двуръкохваткови, стенни и изтеглящи се. Едноръкохватковите кранове са най-популярният избор както за бани, така и за кухни, тъй като са лесни за използване и изискват минимално пространство. Двуръкохватковите кранове, от друга страна, осигуряват по-прецизен контрол на температурата и често се използват в бани и кухни в традиционен стил. Смесителите за монтиране на стена, са чудесен избор за минималистичен и модерен дизайн на баня и кухня, докато изтеглящите се кранове са удобни за миене на съдове и почистване.


Материал и покритие

Смесителите са изработени от различни материали, включително месинг, неръждаема стомана и пластмаса. Месингът е популярен избор както за бани, така и за кухни, тъй като е издръжлив, устойчив на корозия и лесен за поддръжка. Неръждаемата стомана е друга издръжлива опция, която е идеална за смесители за баня и кухни, в индустриален стил. Пластмасовите са бюджетни алтернативи, но не са толкова издръжливи като месинг или неръждаема стомана. Що се отнася до покритията, има много възможности за избор, включително хром, полиран никел и натрит с масло бронз. Изберете покритие, което допълва стила на вашата баня или кухня и е лесно за поддръжка.

Височина и обхват на чучура

Височината и обхватът на чучура на крана, са важни съображения, тъй като те ще определят колко лесно е да миете ръцете или съдовете си. За смесители за кухня, височината на чучура от около 8-10см е идеална, докато кухненските кранове трябва да имат височина на чучура около 16-20см. Обхватът на чучура, трябва да е достатъчно дълъг, за да достигне до центъра на мивката, без да пръска вода върху плота.

Изисквания за инсталиране

Преди да купите кран, вземете предвид изискванията за монтаж. Някои кранове изискват монтаж с един отвор, докато други изискват множество отвора. Монтираните на стена кранове, изискват отделен вентил и дренаж, което може да бъде по-скъпо за инсталиране. Уверете се, че сте избрали кран, който е съвместим с вашата мивка и отговаря на изискванията за монтаж.

В заключение, закупуването на смесител за вашата баня, или кухня, изисква внимателно обмисляне на няколко фактора, включително вида на крана, материала и покритието, дебита на водата, височината и обхвата на чучура и изискванията за монтаж. Като отделите време, за да оцените вашите нужди и предпочитания, можете да изберете смесител, който е едновременно функционален и стилен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика