Как ще повлияе Гинка на изборите

Коментар на доц. Георги Лозанов по събитията от изминалата седмица

доц. Георги Лозанов
05 март 2018 в 09:54 | 7632 |6

Георги Лозанов, водещ на „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR

Най-често споменаваното име тази седмица, сигурно повече и от това на Бойко, е Гинка. В завалялите коментари, разбира се, имаше различия, но всички бяха убедени в едно – тя е подставено лице. На никого, освен нея самата, не му хрумна да твърди, че може да е действала по собствена воля и със собствен ресурс. Гинка е някой друг. Големият въпрос за пореден път е: Кой?

Хипотезите са от обичайните заподозрени вътре в страната до нестихващите опити на Кремъл да ни постави в енергийна зависимост. Премиерът Борисов също излезе със своя версия, която не изключваше останалите: сделката с ЧЕЗ в последна сметка не е икономическа, а политическа и целта й е пак да го свалят от власт. 

Малко вероятно е в случая да стане така и въобще така да е замислена сделката, но по-важното е, че Борисов с добре тренираната си политическа интуиция знае, че занапред именно така ще се осъществява разпределението не само на тока, а и на властта. Още от Костинбродската афера се разбра, че фалшивите новини не са достатъчни, трябват фалшиви събития с напълно истинско влияние върху вота. 

От такава гледна точка историята на прехода се дели на три периода. Първо беше партийният вот, когато червените или сините страсти водеха до урните. Докато и на едните, и на другите се оказа, че демокрацията не им е по силите. Червените, заради неспособността да се освободят от миналото си, сините, заради неспособността да си осигурят бъдеще. 


Тогава дойде харизматичният вот. Първо Царя, после Бойко. Залагаш на една личност, затваряш очи и скачаш в урната.
Днес обаче не само харизмите са изтощени, но и надеждата за спасителя на нацията е изложена в музея на политическата наивност. Вече няма кой да те остави дори да се самоизлъжеш, тази работа е поета от специалисти. Намираме се в хибридния период. Партийните програми и лидерските харизми губят значение, достатъчно е да можеш да платиш на фабриките за фалшиви новини да произведат фалшиво събитие, което да промени хода на истинските. За да влезеш във властта, първо трябва „Да разлаем кучетата”.

Ако не сте гледали този филм, направете го, защото ни предстои участие в него.

Още не могат да ми се поберат в ума тези 45000 души, за които паравоенната организация „Шипка” твърди, че са нейни членове. Та това е населението на един не малък град, готово до крак да тръгне да наказва онези, които по някаква причина не му харесват. Засега основната им жертва са бежанците, но апетитът идва с яденето, така че да се готвят ромите, гейовете, евреите… Аз самият се чувствам заплашен, защото принадлежа на тъй наречените от тях „либерасти”, които са обявени за врагове на българщината.
Ако има нещо по-лошо от лоша държава, е частни лица да приватизират репресивната й функция. Тоест, да извършват насилие и да твърдят, че това не е престъпление, а патриотичен дълг. 

И проблемът не е в тези 45000 души, взели името на славния връх „Шипка”, а в обществото, за което насилието над индивида без съд и присъда е приемливо. Това се прояви в съдбата на Истанбулската конвенция у нас, която – под претекст за борба с някакъв въображаем трети пол, беше отхвърлена. И така негласно домашното насилие беше защитено. Видя се и през годините на прехода, когато мутрите, превърнали уличното насилие в поминък, успяха да наложат вида си и поведението си като престижен лайфстайл. И тъкмо започна да ни се струва, че те са на изчезване, и доброволецът Динко се оказа клониран в цяла армия…

Въпросът е, ако една мутра развява националното знаме, от това става ли по-малко мутра?

Препоръчани материали
Hissarion

Рейтинг : 7671

06.03 2018 в 12:28 6
+ 0
- 0
Гогата Папионкович е един удобен либерал в държавата на мутрите.
Boa

Рейтинг : 8797

05.03 2018 в 18:34 5
+ 8
- 0
С Гинка и без Гинка ,
Пожарникаря от Банкя е вече пътник !
Щом нахалството му стигна до там че да командирова
/като някой арабски шейх/ член от министерския си съвет,
на разходка до Холивуд с държавни средства !
С новото развитие на нещата след изборите в Италия , неговата
подръжка от приятелите му в Берлин, Париж и Рим ще намалява
с всеки изминал ден !
И в най-скоро време ще изхвърчи от властта и заедно със своите ортаци /участвували в разграбването на страната/, ще бъдат принудени от българския народ да застанат пред Темида за да отговарят за делата си !
Johannes Marx

Рейтинг : 2900

05.03 2018 в 15:19 4
+ 0
- 1
"Аз самият се чувствам заплашен, защото принадлежа на тъй наречените от тях „либерасти”, които са обявени за врагове на българщината."
Който не е русофил, не е патриот. Той е джендър. И както писаха в Интернет, джендърите ще ги втричат, понеже ЕС са забранили кучетата дасе втричат.
Johannes Marx

Рейтинг : 2900

05.03 2018 в 15:16 3
+ 10
- 1
"На никого, освен нея самата, не му хрумна да твърди, че може да е действала по собствена воля и със собствен ресурс. Гинка е някой друг. "
Айде бе, в туй око корабче плава ли? Нали виждаме как ГЕРБ играят Гинкиното хоро, 1 стъпка напред, 2 назад, по Ленински.
"Хипотезите са от обичайните заподозрени вътре в страната до нестихващите опити на Кремъл да ни постави в енергийна зависимост."
Вай,вай, вай, пак руснаците виновни. И тази простотия, която ни сервират ГЕРБ и Гибка, и тя е хибридна война, според папионката.
"Това се прояви в съдбата на Истанбулската конвенция у нас, която – под претекст за борба с някакъв въображаем трети пол, беше отхвърлена." Не плачи джендър, не тъжи, че истамбулската конвенция не я недолюбват.
qwerty123

Рейтинг : -529

05.03 2018 в 11:38 2
+ 12
- 1
Мине се не мине, във всяка тема изплува педерастката конвенция. Педерастка работа...
Новак

Рейтинг : 17096

05.03 2018 в 10:14 1
+ 14
- 0
А ако една митра управлява цяла държава, от това става ли по-малко мутра? Но въпросът, който трябва да ни вълнува е - каква става с държава управлявана от мутри?