Американски изтребители ще ни пазят от днес

OFFNews 09 септември 2016 в 07:39 10357 8

Два американски изтребителя поемат охраната на небето ни, мисията ще продължи до 16 септември. 

В авиобаза Граф Игнатиево започват тренировките на предвидените за изпълнение на съвместни задачи по Air Policing сили и средства. Тренировката ще се проведе под управлението на Обединения център за въздушни операции - ТОРЕХОН, Испания и Центъра за управление - София. Участие ще вземат български и американски екипажи на самолети Миг-29 и F-15.

Решението за усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и на САЩ беше прието от кабинета на 24 август тази година.

По време на съвместното изпълнение по охрана на небето ни българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. При охраната на въздушното пространство дежурните самолети на САЩ се ограничават до изпълнение на мисиите - зона за дежурство във въздуха; прехват; визуално опознаване; съпровождане и намеса.

Не се разрешава употреба на оръжие, включително и за предупредителна стрелба, от дежурните самолети на САЩ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

7

Stamboloff

09.09 2016 в 10:20

Траяне, отръскай старите догми. Нашият военен блок е НАТО. Нашият. НАТО и ЕС не са "ТЕ" , а сме "Ние". Чух го от изказване на ген.Радев. Ако ние мислим за тях като "те", скоро и България за тях ще е "Те". Както е станала за СССР след Втората Световна. Българският архив се съхранява в Москва при архивите на победените във войната държави. Хайде преобуй вече гащите, че ставате смешни.

13531

6

Traqn Savov

09.09 2016 в 09:32

ВИК: паживьом увидим

13531

3

Traqn Savov

09.09 2016 в 08:50

То ЕС скоро може и да го няма, така че не се превъзнасяй чак толкова много...

А иначе НАТО от какво те пази точно не разбрах, НАТО ходи по нареждане на САЩ да потиска разните трети страни, чрез репресивна сила...

НАТО го интересува до толкова до колкото нашата територия е удобна за плановете му, и нищо повече, в момента в който плановите вече са му други ще престане да се интересува...

В момента плана на НАТО е да си играят с Русия, докато нечий изтребител най накрая падне, и се за форми един вечно тлеещ конфликт из тези региони..

Това ли ти е пазенето, няма държава извън Европа където НАТО да е стъпала, и после да няма военни конфликти в нея, питай двата милиона иракчани!!!! които НАТО ги изби щото видиш ли садамчо не беше угоден на чичо сам..

13531

1

Traqn Savov

09.09 2016 в 08:09

Добре че са американски, защото ако бяха руски щеше да си е агресия...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews