Крайпътен навес или 'ясла за тъпи избиратели'?

OFFNews 03 февруари 2019 в 10:20 5248 0

Снимка БГНЕС

Навес с неясно предназначение се появи в благоевградско и предизвика присмех и възмущение в социалните мрежи. Съоръжението получи прозвището "ясла за тъпи избиратели", предаде БГНЕС.

Навесът се появил преди 3-4 дни в село Зелен дол, община Благоевград.

„Ясла за тъпи избиратели” го нарече в коментара си лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски.

Навесът се намира при отклонението за центъра на селото, вляво от пътя Благоевград-Зелен дол-ГКПП „Станке Лисичково” на българо-македонската граница. Коментарите са язвителни най-вече заради нетърпимостта на гражданите на Благоевград заради пилеенето на средства, повечето от които от европейски, понякога за безумни и най-вече прекомерно скъпи начинания, добавя БГНЕС. Другите коментари за предназначението на обекта са: „сянка”, „спирка”, „беседка без пейки за сядане”, „нужник”, „не е важно какво е, а колко струва”, „хранилка за птици”, каквото и да е, няма да го опазим”, и др.

„Това е място за връзване на кучетата, преди да тръгнем на лов”, пошегува са жител на Зелен дол. „Това е място, където човек може да се усамоти и да си прави каквото си поиска. Имам предвид, да пише стихове, а ако е студент – да си разработва разни теми, да се подготвя за изпити. Става също за гримьорна, ако е военен или пазач – може да стои на пост. С една дума – универсално е това нещо”, гласи друг коментар.

Според местните жители навесът ще бъде нещо като туристически информационен център за лепене на обяви, както и табели за местонахождението на исторически и туристически обекти в селото. Направен е от община Благоевград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews