Милениум поколението: По-малко секс, повече Tinder

OFFNews 03 август 2016 в 13:50 7494 4

Младежите от милениум поколението правят много по-малко секс в сравнение с поколенията от 1920 г. насам, показва проучване, цитирано от "Guardian" и "Independent".

Въпреки възхода на приложенията за срещи, като Tinder, младите имат все по-рядко сексуални отношения, защото прекарват много повече време онлайн, отколкото да общуват на живо помежду си, твърдят авторите му.

15% от хората между 20 и 24 г. не са имали сексуален партньор, откакто са били на 18. Резултатът за поколението преди тяхното е само 6%.

Предполагаше се, че приложенията за онлайн запознанства ще помагат на младите да намират по-лесно сексуален партньор, но се случва обратното - те общуват повече онлайн и по-малко на живо, констатира проф. Джийн Туендж - психолог в Университета в Сан Диего.

Новините за сексуални посегателства в университетите карат студентите да са по-предпазливи и да търсят сигурност, като консумират по-малко алкохол и се събират на "безопасни места", коментира още проф. Туендж.

Според друго проучване във Великобритания, цитирано от "Guardian", все повече млади хора имат проблеми при полов акт - те преминават от неудоволствие до болка през безпокойство по време на секс. 

33% от сексуално активните тийнейджъри и мъже между 16 и 21 г. и 44,8% от момичетата и жените на същата възраст са имали поне веднъж проблем за повече от три месеца, свързан със способността им да правят секс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

4

66

03.08 2016 в 21:57

онлайн секс с онлайн партньор ...
ебати технологиите :D

а 11 годишните циганки понеже немат модерни телефони ги оправят по стария начин ..... и се получава циганизация на държавата

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews