Електрически бюра и ползите им за здравето

OFFNews 19 юли 2023 в 13:15 1656 0

Снимка

Всички знаем, че редовното движение е от съществено значение, когато става въпрос за нашето здраве и благополучие. В днешно време, обаче повечето от нас прекарват по-голяма част от деня си седнали пред компютъра, което рано или късно започва да се отразява на здравето ни.

Използването на електрически бюра, като тези от Buldesk, е един лесен и изключително ефективен начин да се справим с този проблем. Със своите ергономични настройки и възможности за регулиране на височината, тези работни станции могат да ви помогнат да постигнете по-добър баланс на движение и активност през работния ден.

Все още не сте сигурни дали електрическото бюро си заслужава? Продължавайте да четете, за да се убедите, че това е една наистина добра инвестиция. Тук ще разгледаме какви са потенциалните ползи за здравето от използването на електрическо регулируемо бюро.

Намалява риска от наддаване на тегло и затлъстяване

Почти всеки знае, че покачването на тегло става, когато приемате повече калории, отколкото можете да изгорите. Обратно, за да отслабвате, то вие трябва да изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Ако работите в изправено положение, вместо в седнало, можете да намалите риска от наддаване на тегло и затлъстяване, тъй като ще изгаряте допълнителни калории за всеки час работа.

Тези калории, които изгаряте, могат да се натрупат с течение на времето и ако го правите в продължение на цяла година, количеството изгорени калории става доста забележимо. Ако искате максимално да се възползвате от това предимство, може да включите и някои упражнения за бюро. Например, ако марширувате на място, може да изгорите до 225 калории на час, като същевременно стимулирате мозъчната си дейност, което ви прави по-продуктивни и енергични.

Може да понижи нивата на кръвната захар

Редовното превключване от седнало към изправено положение, по време на работа, може да бъде чудесен начин за регулиране нивата на кръвната захар. Всеки път, когато се храните, кръвната ви захар може да се повиши доста. Колкото по-често се повишава, толкова по-лошо може да бъде това за вашето здраве. Хората с инсулинова резистентност или диабет са още по-застрашени.

А знаете ли, че ако стоите прави няколко часа след хранене, може да намалите скока на кръвната си захар с до 43%? Превключването между седнало и изправено положение през целия работен ден може да ви помогне да поддържате нормални нива на захар в кръвта и да подобрите цялостното си здраве.

Може да намали риска от сърдечни заболявания

Идеята, че стоенето е по-добро от седенето, е нещо, което се изучава от дълго време. По-специално, едно проучване през 1953 г. установява, че кондукторите в автобусите, които седят през целия ден, имат два пъти по-голям шанс да развият сърдечни заболявания, отколкото колегите им, които са били прави през целия ден.

В днешно време, повечето хора са наясно с факта, че честото седене за продължително време може значително да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Ако прекарате целия си ден седнали, дори един час интензивни упражнения може да не компенсират негативния ефект от това. Физическата полза за здравето от използването на електрическо бюро в този случай е огромна.

Намалява болките във врата и гърба

Почти няма човек, който да работи седнал и да не е имал болки в гърба или врата. Когато седите продължително време, вие упражнявате натиск върху долната част на гърба, напрягате се и е възможно да си докарате по-сериозни проблеми, ако не предприемете някакви мерки.


Електрическите бюра ви позволяват да настроите височината на бюрото на предпочитаното от вас ниво, което е важно за постигане на правилно ергономично подравняване. Можете да редувате седнало и изправено положение, като насърчавате по-добра стойка и намалявате напрежението върху мускулите на гърба и врата.

Подобрява кръвообращението

Друго страхотно предимство на електрическото бюро е, че то подобрява кръвообращението ви, което може да доведе до други ползи за здравето. Всеки път, когато работите в изправено положение, кръвният поток в тялото ви значително се увеличава. Седенето, от друга страна, може да го забави или попречи. Това може да доведе до няколко здравословни проблема като болки в краката, разширени вени, подуване в глезените и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!