Оргии, наркотици, робство: Ужасяващите признания на ''зайчетата'' на Playboy за имението на Хю Хефнър

Документалният филм "Тайните на Playboy" разкрива бруталната истина за живота в замъка на Хефнър

Лора Костова 31 януари 2022 в 14:43 25062 0

Снимка Getty Images

Ужасяващи факти разкриват бивши "зайчета" и служители в империята на Хю Хефнър в документалния филм "Тайните на Playboy", чиято премиера се състоя в края на януари, пише Cosmopolitan.

"Playboy Secrets" разказва бруталната истина, без да спестява нищо. Да станат "зайчета" на Playboy е била мечта на много момичета, а имението на Хю им се е струвало като замък на Дисни. Но успелите да се домогнат до това „щастие“ си припомнят тези дни с ужас.

Хю Хефнър почина през септември 2017 г. и през годините периодично се появяваше информация за това колко ниско е паднал в похотливите си желания приживе той, опиянен от властта си.

Снимка: Getty Images

Първият Playboy излиза през 1953 г., когато Хефнър е само на 27 години. Героинята на първата корица беше Мерилин Монро, която Хю обожава. Основателят на империята дори е завещал да го погребат до филмовата звезда (което е и направено след смъртта му).

С популярността на списанието Хю Хефнър отваря и няколко едноименни нощни клуба, където лично подбира всички "зайчета". Членове на клубовете са богати и често пъти доста известни хора, които получават картбланш за всякакви действия и дела. А те понякога надхвърляли всякакви граници. Сред персонала на всеки клуб е имало специален екип от хора, които се занимавали с потушаване на конфликти и скандали, за да не стигнат полицията.

Веднъж известният телевизионен водещ и диджей Дон Корнелиус просто отвлякъл две „зайчета“. Популярният шоумен харесал две сестри (тогава около 20-годишни), които работели в клуба и ги поканил да продължат вечерта в дома му. Сестрите, разчитайки, че всички посетители на клуба са свестни и лично проверени от Хефнър мъже, се съгласили. След това изчезнали за три дни.

Както се оказва по-късно, Корнелиус отвлякъл момичетата, заключил ги в различни стаи и били брутално изнасилени. За щастие, едната от сестрите успяла да се свърже с клуба. Случаят бил потулен, а Корнелиус дори не бил лишен от членство в клуба.

В младостта си Хефнър бил невероятно красив, а богатството и влиянието само увеличили чара му. Можел да има всяко момиче, което пожелае, до момента, в който се отегчил и развратът смело навлязъл в живота му. Разцветът на Playboy съвпада със сексуалната революция и всички извращения са били представяни от Хефнър като „нова свобода“.

Бившият модел и актриса Сондра Теодор излиза с Хю в края на седемдесетте и през осемдесетте. В документалния филм тя признава, че с времето сексуалните навици на основателя на Playboy станали все по-перверзни и отвратителни.

Хю и Сондра през 1979 г. Снимка: Getty Images

"Той просто започна да ме плаши, беше невъзможно да го удовлетворя“, разказва Сондра.

Според нея оргиите били неизменна част от имението на Плейбой – поне пет дни в седмицата. Хефнър лично пишел сценарии за тях, изявявайки се като „режисьор“ на това действие, и се наслаждавал на силата си.

В документалния филм говори и камериерът на Хю, който работи за него от 1978 до 1981 г. Мъжът разказва, че в имението периодично се провеждали „свински нощи“. "Прасета" Хефнър и приятелите му наричали най-евтините проститутки. В имението водели най-малко привлекателните момичета.

Според камериера, секс играчките били разпръснати из стаите: след оргията слугите ги почиствали и ги връщали на местата им за бъдеща употреба.

В оргиите „зайчетата“ често е трябвало да извършват интимни действия помежду си, въпреки че много от тях просто се мразели. Бившите модели на Playboy си припомнят също, че всички те са били тествани за заболяване преди началото на всяка оргия, защото Хефнър никога не е използвал презерватив.

Бъди най-доброто зайче

Според Сондра Хю е бил „отчаян наркоман“. Под влиянието на забранени вещества той често я изнасилвал. „Гледах как момичетата се появяват едно след друго, със свежи лица, очарователни, но красотата им бързо избледняваше. Ние бяхме нищо за него. Като вампир, изсмукваше живота от нас и това продължи десетилетия”, отбелязва тя с горчивина.

Между „зайчетата“ винаги е имало съперничество. А Хю провокирал състезанието между тях. Заради страха да не бъдат изоставени, много тях се съгласявали на пластична хирургия, когато Хефнър е настоявал за това. Почти всички момичета днес съжаляват за манипулациите, направени по лицата и телата им. Включително и 65-годишната Сондра.

В имението е имало специална женска тоалетна, където се е съхранявал голям запас от дрога за момичетата и всички гости. Дори кучето Хю било пристрастено към кокаина.

Асистентката на Хефнър Лиза Ловин Барет (която работила за основателя на Playboy през 80-те години на миналия век) потвърждава, че Хю винаги е носел успокоително със себе си, за да накара момичетата да се съгласят на всичките му извращения. Според Барет успокоителните били смесвани по „авторска рецепта“ на Хефнър.

„Зайчетата“ живеели в имението като в концлагер. За тях бил наложен „полицейски час“. За да отидат до града, е било необходимо да получат разрешението на собственика. Външният им вид също е бил строго контролиран: никакви червени устни и промени в косата (Хефнър предпочитал само блондинки).

„Той не гледаше на нас като хора, а като на парче месо“, разказва Холи Медисън, едно от „специалните“ момичета на Хефнър. Имаше постоянно седем блондинки, които го придружаваха навсякъде. Често прекарваше време с няколко „избрани“ едновременно.

През 2000 г. 21-годишната Холи повярвала, че е изкарала голям късмет, защото успяла да привлече вниманието на Хю Хефнър. Уви, мечтите бързо се разсеяли: още в първата нощ основателят на Playboy ѝ предложил наркотици, защото според него така щяло да ѝ е по-лесно да се отпусне за групов секс. Медисън отказала забранените вещества, но все пак е трябвало да участва в оргията.

Хю Хефнър и Холи Медисън (вдясно) Снимка: Getty Images

Според самата Холи, тя била буквално хипнотизирана и искрено вярвала в своята уникалност и любовта на Хю към нея, затова му се подчинявала във всичко. По негово нареждане тя си направила много пластични операции, за които днес съжалява. Едва след време момичето осъзнало, че е просто поредната робиня на основателя на Playboy. 

Не било лесно да се измъкне от този капан: Хефнър изнудвал всички „зайчета“ със снимки, които правел тайно, а след това изваждал копия, които носел навсякъде със себе си - в случай че някое от момичетата реши да се оплаче публично от него.

„Знаех, че мога да избягам, но знаех и последствията. Хю ни снимаше непрекъснато и ако тези снимки видят бял свят, обществото би спряло да ни смята за хора. Не ставаше дума за кариера“, признава Холи, добавяйки, че тогава се е опитала да се примири с позицията си с помощта на алкохол. Медисън сериозно мислела и за самоубийство.

Самотен крал или долен развратник?

Според бивши служители на Хефнър той сериозно се е смятал за крал. Изисквал е пълно подчинение, не наричал работниците с имената им, не смятал за необходимо да се тревожи за никого освен за себе си. Слуховете оприличавали имението Хефнер омагьосан замък, зад стените на който се случват ужасни неща.

Основателят на Playboy бил заобиколен от тълпи в продължение на десетилетия, но дълбоко в себе си останал много самотен. Осъзнаването, че никой не се нуждае от него, го направило доста подозрителен (дрогата също допринесла за това). Той поставил камери с микрофони в цялото имение и редовно наблюдавал обитателите, подслушвал разговорите им.

Твърди се, че Хефнър много харесвал историята на маниака-убиец Чарлз Менсън. За Хю си оставало загадка защо последователите на Чарлз го обожават независимо от всичко, което бил извършил. И мечтаел за същото - да бъде обожествяван от "зайчетата". Но истината е, че така и до края на дните си не намерил хора, на които да се довери.

Неговата ера ще бъде запомнена с оргии, зверство, сексуално насилие, психологически натиск, наркотици и робство. 

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!