7-годишно дете с ушна инфекция почина след лечение с хомеопатия

OFFNews 09 септември 2019 в 14:01 7832 5

7-годишно дете почина от ушно възпаление в Италия, защото родителите му отказвали да го лекуват с антибиотик, съобщава Нова телевизия. Италианските власти ги дават на съд. Родителите на момченцето били привърженици на хомеопатичното лечение и не смятали за необходимо да свалят температурата на сина си с медикаменти. Лекували го само с противовъзпалителни билки. Те били и против ваксините.

Според прокурора, повдигнал обвинение срещу родителите, те са предизвикали смъртта на детето си, въпреки всички сигнали, че билките не били достатъчни да преборят отита.

7-годишният Франческо издъхнал в болницата в Анкона, където постъпил, след като обикновено ушно възпаление се изострило и преминало в енцефалит. Това казват лекарите, а според прокуратурата, причината за смъртта му е безотговорното поведение на неговите родители и престъпното лечение на лекар хомеопат. Майката и бащата му се доверили, тъй като той лекувал детето от няколко години.

След смъртта на Францеско на Ботуша се заговори за това колко е важно законодателят да се намеси, тъй като и в Италия ваксините са задължителни. Училищата и детските градини не приемат деца, ако родителите не представят документи за направени имунизации. Майките и татковците антиваксъри обаче опитаха да заобикалят закона и да изфабрикуват сертификати, за което бяха наказвани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7128

5

Лиско

10.09 2019 в 12:21

Маууа, не става дума за един случай, а за поредният от множество такива. Колкото и да е възможен икономически натиск във фармакологията,отдавна има отработени методики за преценка дали ефектът от дадено лекарство е доказуем и различен от плацебоефекта. И няма и един случай,когато хомеопатично лекарство е минало успешно такива тестове. Четете поне какво пише в уикипедията за хомеопатията, там има много посочки към резултати от изследвания. Има нещо, което се нарича здравна култура и родителите са отговорни за здравето на децата си. Всеки лекар ще Ви разкаже ужасяващи истории за безотговорни родители, съсипали здравето на децата си от обикновена простотия, от съвети една жена каза, или от заблудени пишманспециалисти образоващи се а ла бг мама форум.

9029

4

directino

10.09 2019 в 11:42

"Отиването в крайности, да се отхвърлят цели школи заради един случай, не помага на никой."

Само дето школата Хомеопатия е в една група с школите Врачуване, Екстрасенство и Алхимия. Да се говори за хомеопатията като за медицина е изключително опасно. Иначе съгласен, че в хомеопатията няма никакви билки. Всеки хопеопат ще го потвърди.

12636

3

prascho

09.09 2019 в 15:17

Докато категорично не се докаже, че хомеопатията работи съвсем категорично може да се отхвърли въпросната "практика".

До момента няма нито едно истинско доказателство за излекуван човек с хомеопатия. Има доказателства за хора, които хапват захар и пият разреден спирт и вместо за 7 дни оздравяват за една седмица. Доводите от типа: "малкият беше с 39.5 градуса и му мина само с хомеопатия" не са валидни. Докато не се докаже с публично признато изследване някакъв клиничен ефект от хомеопатията тя си остава в графа "шарлатанство", където ѝ е мястото.

В момента има дестеки изследвания, които доказват, че хомеопатията не лекува и нито едно, което да покаже обратното. Има и обявена един милион долара награда, която вече 8 години никой хомеопат не е успял да вземе. Защо ли?
И за да не съм голословен - ето наградата:

https://www.latimes.com/health/la-xpm-2011-feb-05-la-heb-skeptics-homeopathy-01052011-story.html

13510

1

Mayya

09.09 2019 в 14:37

Като първо - няма ваксина срещу ушна инфекция, има лечение. Като второ - има разлика между хомеопат (лекува с хомеопатични лекарства) и лекар, лекуващ с билки - фитотерапевт. Лечението може да бъде много видове, родителите ще преценят, кое е добро за детето и от какво се повлиява положително. Отиването в крайности, да се отхвърлят цели школи заради един случай, не помага на никой. Деца умират и в болниците и при антибиотично лечение. Може да съдят лекарите, или хомеопатите, или фитотерапевтите, но не да се отхвърля цялата практика.
 
X

Да помогнем на украинските деца!