Мъж с коронавирус е приет в болницата в Добрич, нови заразени в Шуменско и Ловеч

OFFNews 12 юни 2020 в 09:46 7569 0

Мъж на 60 години, завърнал се от Германия, е настанен с коронавирусна инфекция в болницата в Добрич, потвърди за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова, след като случаят бе обявен сред заразените през последното денонощие в единния информационен портал - COVID-19.

Инфекциозното отделение в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич през юни преустанови дейността си, след като и последният лекар инфекционист напусна. Отделението не е закрито и новият пациент е настанен там като са командировани лекари пулмолози от болницата, поясни д-р Ангелова. Заболелият е 15-ия случай на коронавирусна инфекция в Добричка област. Установените досега заразени, от които седмина са излекувани в болницата, вече са дали отрицателни резултати с тестове.

Единадесет нови случая на заразени с коронавирус са установени в Шуменско - шест в с. Изгрев, три - в с. Тъкач и два - в с. Климент. Това съобщиха на БТА от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция (РЗИ в Шумен.

В МБАЛ - Шумен са настанени мъж и жена от с. Климент. Останалите заразени с COVID-19, от селата Изгрев и Тъкач, се лекуват в домашни условия и са под карантина. Както съобщихме по-рано вчера екипи на РЗИ - Шумен са взели и изпратили за изследване проби от 122 души. Започнало е масовото тестване за коронавирус в с. Изгрев, където ще бъдат взети проби от 300 души, което е около 30 процента от населението в селото. От началото на пандемията в Шуменска област са установени 41 заразени с коронавирус

Потвърден е нов положителен резултат на лице от област Ловеч, с което новите случаи стават три, а общо регистрираните от началото на пандемията - 11. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч.

Лабораторният резултат на последния случай е подаден от Военномедицинска академия - София, след 21 часа на 11 юни. Установени са данните за лицето, предстои изясняване на случая. Допълнителна информация ще бъде предоставена след приключване на проучването, посочват още от РЗИ. Другите нови положителни случаи на COVID-19 са мъж от угърчинското село Лесидрен и жена от Ловеч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!